onsdag den 1. oktober 2014

Gul-bil-teorien


Hver gang mine unger ser en gul bil, råber de højt "gul bil" og prøver at daske til hinanden. Det er nu sket så tit, at det også er blevet en automatisk reaktion hos mig - også selvom jeg sidder alene i bilen......
Det kunne nu være en meget værre auto-reaktion:
Forestil dig at du er på vej over gaden. Der kommer en gul bil kørende meget hurtigt og du må kaste dig voldsomt til siden og rulle hen over vejen, for at undgå at blive ramt. Du er reddet og kan rejse dig og gå videre, forholdsvis uskadt. Desværre har du nu fået den vane, at hver gang du ser en gul bil bliver du bange, kaster dig til siden og ruller hen over vejen: dit tøj bliver beskidt, du har konstant blå mærker og folk kigger underligt på dig - knap så smart måske ?

Vi har alle programmeringer, der er blevet en del af vores reaktionsmønster for længe siden. Da vi første gang reagerede i en bestemt situation, gjorde vi det bedst mulige for os selv i øjeblikket. Det er så ikke nødvendigvis stadig det bedst mulige for os 20 år senere, for ikke at sige flere liv senere. Det kan faktisk være enormt besværligt for os at trække rundt på gamle uhensigtsmæssige reaktionsmønstre.....

Gul-bil-teorien kan de fleste forstå og grine af. Det er straks lidt mere kompliceret at finde logikken i handlemønstre vi har med os fra tidligere liv. Det kan healingsregressionen hjælpe med.

Blogteksten om "Kvinden der danser med Ulve"(forrige blog), beskriver en session med en terapeut-kollega der netop havde en meget uhensigtsmæssig programmering. Denne programmering forhindrede hende faktisk i at have succes og førte ofte til negative situationer. Da hun fik opløst programmeringen og integreret en ny viden, ændrede hele hendes liv sig, både med hensyn til parforhold og arbejde.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar