onsdag den 1. oktober 2014

Kvinde der jager med ulve

Min terapeut-kollega havde brug for indsigt i, hvorfor hun blev ved med at opleve præstationsangst og afslag, hver gang hun skulle præstere noget - særligt overfor mænd. Ikke alle programmeringer er lige hensigtmæssige.....(gul-bil-teorien). Den terapi vi kom ned i, mindede mest af alt om en gammel film med onde indianere.

Terapiens indledende faser - udfordringen
K oplever ofte at hendes eller stærke kommunikationsevner kommer til kort i vigtige situationer. Til mundtlige eksaminer går hun i sort, selvom hun er velforberedt. Til jobsamtaler føler hun sig usikker og bringer ikke sine bedste kort på bordet. Ved arbejdsmøder med mange mandlige deltagere, føler hun det vigtigt at være skrap og korrekt, for at vise hun har styr på tingene. Hun har svært ved at sige fra, hvis en mand i en bestemt tone, fortæller hende hvad hun skal. Det har bragt hende i en del uønskede situationer gennem tiden......

Kvinde der jager med ulve
K kommer hurtigt ned i et liv som indianerkvinde i Nordamerika. Hun har også i dette liv, specielle evner indenfor clairvoyance og healing, og har høj status som medicinkvinde i stammen. Sammen med stammens høvding udgør hun et stærkt par, der styrer stammen med hård hånd og særlige evner.
Det første billede hun oplever, er sig selv liggende på jorden, kiggende op på høje grantræer i en lysning. Ved nærmere eftersyn er hun omringet af krigere fra en anden stamme, der truer hende med våben. Det er en meget skræmmende situation som jeg hurtigt får hende til at gå væk fra og længere tilbage i det pågældende liv, til et tidspunkt knap så skræmmende.
Vi får et godt indblik i dette liv. Hendes tætte følgesvend er en hvid hunulv - Zmooza- der følger hende overalt. Som barn fik hun ulven til beskyttelse, inden hendes mor overlader hende til bedstemoderen for at rejse til en anden stamme. Ulven er hendes powerdyr og nu førerulv for en flok på 10. K kan se sig selv løbe i skovene med ulvene ved sin side.Hun har som medicinkvinde stærke evner. "jeg kender til altings oprindelse" udtaler hun. Hun arbejder med lyset og energien i naturen. K kan se på folk om de fortæller sandheden, og dermed afsløre om de er ærlige og tro mod stammens høvding. I kraft af kærligheden til sin mand, er hun gået på kompromis med sin indre overbevisning, og anvender sine evner til magt og kontrol i stedet for healing og tillid. Når hun afslører stammemedlemmer overfor sin mand, er det ofte ensbetydende med en dødsdom for pågældende. På den måde er hun blevet en frygtet person, der bliver anset som ond og farlig. Uden hende vil høvdingen miste sin magt.

Den dag hvor hun ender på jorden ude i skoven, er hun på jagt med sine ulve. Krigerne vil dræbe hende for at fjerne den trussel hun udgør. De indhenter hende, slår hendes ulve ihjel. og har nu omringet hende. Hun prøver at tale fornuft til dem, men det er for sent. Pludselig farer K op med et hæst skrig og tager sig til halsen. Som medicinkvinde har hun netop fået stukket et spyd gennem halsen og dør. Det er en meget voldsom oplevelse for K, der her på briksen oplever det som ikke at kunne få vejret. Jeg får beroliget hende og fjernet hendes bevidsthed fra dødsøjeblikket - hun falder atter til ro og modtager healing for smerten i halsen.

Indsigten
Jeg spørger om der er noget hun kunne vælge at gøre anderledes i det liv, som ville ændre afslutningen. K ser at ved at have været mere tro mod sin indre overbevisning og ikke bruge sine evner med ondt i sinde, kunne hun have haft et bedre liv. Hun havde som medicinkvinden ladet sig lokke af sin mand og glemt at mærke sin sjæl. Hver gang hun skulle forklare hvorfor, svarede hun "men jeg elsker ham jo". Det var tydeligt at K kunne mærke en stor kærlighed til den pågældende sjæl, der var hendes mand og høvding i det liv. Og i kraft af den kærlighed glemte hun sig selv og gjorde hvad han befalede hende. Hun var ikke tro mod sine evner!
For at ændre det negative aftryk fra det liv, lavede K en anden version. I det nye liv var hun i stand til at modstå kravet om at bruge sine særlige evner negativt. I stedet fik hun overbevist sin mand om at det var muligt at styre stammen udfra kærlighed og visdom, istedet for frygt og kontrol. Derved kom der ingen krigere for at slå hende ihjel og i stedet levede hun et langt liv og var tro mod sin inderste overbevisning.

Hvad kan jeg lære af det?
Læren her er, at når K er tro mod sin sjæl og udnytter sine specielle evner til deres oprindelige formål, så bliver alt godt. Mændene var truende fordi hun var farlig. Når hun ikke længere er farlig, føler mændene sig heller ikke truede..... Det vil sige, at hvis K er i stand til at leve i overensstemmelse med sit oprindelige jeg, skal hun ikke længere være stærkere end mændene for at overleve. Det betyder også, at det ikke længere er farligt at fortælle om sine evner og hvor god man er - du bliver ikke slået ihjel af det denne gang.

Genkendelsen
K genkendte høvdingens sjæl som den mand hun lever sammen med idag. Det gav god mening i forhold til de spændinger, der nogen gange er i deres forhold. Det gav hende også en forståelse for hvorfor hun kæmper så hårdt imod hendes partners ofte meget kontante problemløsningsforslag og handlinger, der kan være på grænsen til det moralsk tilladte. K genkendte også sin bedstemor i indianerlivet, som den person der har været en stor inspirationskilde og læremester i det spirituelle, i dette liv. Det var en meget positiv indsigt, der gav et bekræftende indblik i hvordan alting hænger sammen.

På lang sigt
Efterfølgende har K mærket en større tiltro til sine egne evner og til at bruge dem aktivt og udadvendt. Hun er ikke længere nervøs for at præsentere projekter og har fundet en helt anden indre ro i forhold til at stå ved sine evner offentligt. Samtidig føler hun ikke længere det samme behov for at "vinde" over mænd generelt.....

Ingen kommentarer:

Send en kommentar